keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Pikavinkki: Solun sisällön rivitys

Solun sisällön rivittämiseen on Excelissä kolme tapaa.
  1. Solun muotoilu
  2. Kaava
  3. Rivinvaihdon lisääminen

 
Tapa 1 - solun muotoilu
Joskus on tarve vain rivittää pidempi teksti solun leveyden mukaan. Klikkaa hiiren oikealla muotoiltavaa solua, valitse Format Cells... | Alignment ja ruksita Wrap text (Muotoile solut... | Tasaus -> Tekstin rivitys). Jos kopioit solun sisällön Wordiin, näkyisi teksti yhtenä kappaleena jossa rivitys menee dokumentin marginaalien mukaan.
 


Tapa 2 - kaava
Jotta tämä toimisi, täytyy yllä oleva solun muotoilu ottaa ensin käyttöön. Tässä yhdistetään kaavalla kahden solun sisältö kolmanteen ja pakotetaan rivitys ascii-koodilla 10 CHAR-funktion avulla(MERKKI).


     Syntaksi
  =A1&CHAR(10)&A2

    Tulos Wordissa.Tapa 3 - rivinvaihdon lisääminen
Kolmas tapa on yksinkertaisesti lisätä rivinvaihto suoraan soluun. Kirjoita ensimmäinen rivi, paina Alt+Enter ja kirjoita toinen rivi. Wordissa tulos on sama kuin yllä, CSV-tiedostossa voi tulla yllätyksiä.

Tätä tapaa käytän itse kaikkein eniten. Erityisesti pitkien kaavojen rivittäminen (ja sisentäminen) auttaa lukemaan ja tulkitsemaan monimutkaisiakin virityksiä. Huomaa kuvassa myös venytetty kaavarivi. Nappaa hiirellä kiinni alareunasta ja vedä alaspäin. Saat rivitetyn näkymän esiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti