torstai 29. toukokuuta 2014

Mikä ihmeen Power Query?

Microsoftin Power BI:stä ja sen Power Querystä kohistaan paljon tällä hetkellä. MS käyttää paljon aikaa ja vaivaa itsepalvelu BI:n tuomiseksi markkinoille yhtenä tapana analysoida tietoa varsinkin yrityksissä IT:stä riippumattomasti.
Power Query on tehokas työkalu jolla voi esimerkiksi
  • etsiä ja yhdistää tietoja useissa eri tietolähteissä.
  • yhdistää ja muokata tietolähteitä vastaamaan tiedon analysoinnin tarpeitasi tai valmistella niitä lisäanalyysiä ja muokkausta varten työkaluilla, kuten Power Pivot ja PowerView.
  • luoda mukautettuja näkymiä tiedoista.
  • suorittaa tietojen puhdistustoimia.
  • suorittaa online-hakuja suuressa julkisten tietolähteiden kokoelmassa, kuten Wikipedia-taulukoissa, Windows Azure Marketplacen osajoukossa ja Data.govin osajoukossa.
Tietoa voi hakea ja hyödyntää tietokantojen lisäksi todella monipuolisesti erilaisista lähteistä. Samaan tietomalliin voit tuoda tietoa mm.verkkosivuilta, Excel-, CSV-, XML-, tai tekstitiedostoista, kansioista, tietokannoista, Windows Azure markkinapaikalta, AD:stä, Exchange palvelimelta tai sosiaalisista medioista.

Lue Microsoftin Power Query esittelyt
Power Queryn alkeista olen kirjoittanut erillisen pikaohjeen. Lue myös artikkeli Microsoft Academyssä tarjolla olevasta Power BI:n alkeet kurssista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti