keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Osaatko kommentoida?

Kaikkihan me osaamme kommentoida soluja. Valitse solu, hiiren oikealla, lisää kommentti. Sitten kun kommentteja on riittävästi, työkirjan solut alkavat muistuttaa minun lukioaikaisia äidinkielenaineita. Joka paikassa punaista...

Tai entäs jos jostain kumman syystä haluatkin näyttää kaikki kommentit koko ajan. On tietenkin tilanteita joissa yksittäiset solukommentit ovat parempivaihtoehto, mutta liikaa on liikaa, eikö vain?
 Mutta mitä jos kommentoisitkin suoraan kaavaan?

Varsinkin pitkissä kaavoissa voi joskus itsekin mennä sekaisin, että mitäs tässä oikein haettiinkaan. Vastaus on hieman oudohko ja Excelin sisällä harvemmin käytetty N-funktio.

Syntaksi
N(arvo)

Funktiolla voi luoda taulukoita jotka ovat yhteensopivia muiden taulukkolaskentaohjelmien kanssa. Se muuntaa arvon joksikin muuksi, esimerkiksi päivämäärän järjestysnumeroksi. Syy miksi funktiota harvemmin tulee Excelissä käytettyä on, että Excel osaa itse tehdä nuo muunnokset automaattisesti. Niihin ei tarvita kaavaa.

Kikka jota tässä käytän on antaa N-funktiolle arvoksi jotain lainausmerkkien sisällä, jolloin funktio palauttaakin nollan (0). Nolla ei muuta varsinaisen kaavan tulosta mitenkään, mutta kaavarivillä nököttää siisti kommentti joka kuvaa kaavaa vähän paremmin.
N-artikkeli Microsoftin Excel-tuessa.

3 kommenttia:

 1. Hyvä vinkki N("icke!").

  Vinkkasin aikoinaan KnowHow Killassa kuvan lisäämisestä kommenttin: http://kilta.sovelto.fi/knowhow/vinkit/kuvan-lisaaminen-excelin-kommenttiin/

  (Kirjoittaja näemmä sittemmin vaihtunut ... :-D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva kommenttiin. Enpä ole aiemmin tajunnut tuollaista kaivata. :-D
   Voiko siinä siis olla sekaisin sekä kuva että tekstiä vai täyttääkö kuva koko kommenttiruudun?

   Poista
  2. Kuva täyttää kommenttiruudun eikä sen sijaintia voi muuttaa. Kommentiksi kirjoitettu teksti näkyy kuvan päällä. Läpinäkyvyyttä voi säätää eli se voi olla myös vesileiman kaltainen.

   Poista